Å planlegge en begravelse

Det å planlegge en begravelse starter gjerne med at man har en samtale med et begravelsesbyrå. Vi inviterer så til en konferanse, den ønsker mange at vi tar i hjemmet, noe vi gjerne er med på uten ekstra kostnad. På konferansen går vi gjennom akkurat passe mengde avgjørelser. Vi vil vurdere situasjonen og gjøre vårt ytterste for å ikke både komme med for mye informasjon og spørsmål, og ei heller for lite.

På denne siden har vi samlet en del informasjon om alle stegene, listen vil aldri passe helt eller være helt komplett, men kan være til hjelp for dere for å se hva som er mulig, hvilken rekkefølge tingene skjer i og kunne sette dere inn i det i ro og mak.

 

Vår side Når noen har gått bort gir generell informasjon  om hva som skjer, frister og melding av dødsfallet.

 

Konferansen tas oftest i hjemmet og er en gjennomgang av ulike papirer. Vi tilpasser denne til situasjonen, og vi bistår med svar på de spørsmål som måtte komme

Kiste til avdøde finnes i flere varianter, både på lager og på bestilling.

På konferansen bestemmer vi gjerne blomster, kistedekorasjon og annen pynt. Blomster og sløyfebånd og Kistedekorasjon og pynt

Vi setter sammen opp en Dødsannonse ofte vil det være Vers til dødsannonse

Seremonityper som er vanlig er Kirkelig gravferd eller Humanetisk gravferd

 

Program i seremoni settes opp i samråd med de pårørende og trykkes hos oss. Er det en kirkelig seremoni er det gjerne presten som tar opp salmer og minneord med de pårørende i sin sørgesamtale. Vi har likevel laget en samling over Sanger som egner seg i begravelse

 

Gravminne er det en del som ønsker å avklare og bestemme seg for raskt, mens andre ønsker å vente. Siden vår erfaring er at mange ønsker å ha dette bestemt gir vi som oftest ut en katalog fra vår leverandør sammen med annet materiell under konferansen, så velger de etterlatte selv når de ønsker å fullføre den prosessen.

 

Etter begravelsen er det en del som sender Takkekort og en del ønsker Minnebok

 

Sorgarbeid gir mer informasjon om sorgarbeidet knyttet til det tap et dødsfall er.

Hjelp etterpå er tjenester vi kan bistå med etter seremonien, som sletting på nett.

© 2020-2022 Cafèflora, AS Høgsand           Orgnr 926 401 793 MVA Foretaksregistret

Leknessjøveien 154, 7994 Leka. Ring 74 69 99 92 for Cafèflora og varelevering. Send epost til post@cafeflora.no for blomster eller butikk.
Ring 74 39 91 23 for Leka begravelsesbyrå (telefontid hele døgnet) epost post@lekabegravelsesbyrå.no

 

Vårt begravelsesbyrå: Leka Begravelsesbyrå-Høgholm

Vi driver Leka Begravelsesbyrå-Høgholm. Skal du bestille blomster til en begravelse ring oss på 74 69 99 92, bestill via minnesidene direkte, Euroflorist, send oss en epost, eller gå til blomsterbestilling i menyen på toppen av denne siden.

 

Tripadvisor  Facebook  Instagram

 Etablert med støtte fra Leka kommune og Innovasjon Norge

 

Medlem/andelshaver i Virke Gravferd og Visit Namdalen

Alt innenfor trykkeridelen vår leveres av Lekatrykk